Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Despre rabarbură

 

Rabarbura, pe numele ei știintific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este o plantă legumicolă, deși de multe ori este cultivată ca și plantă ornamentală.

Cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, originară din Asia, rabarbura este foarte apreciată în Anglia și în țările germanice. În România poate fi găsită în zona Transilvaniei și nordul Moldovei.

Plantare

Poate fi regăsită sub mai multe denumiri: rubarba, rabarber, revent, ravent, robiță .

Rabarbura este utilizată în prepararea unor delicii culinare, având totodată și proprietăți medicinale deosebite, fiind utilizată în prepararea tratamentelor naturale precum și în industria farmaceutică.

Planta matură poate ajunge la înălțimea de 1,5 până chiar și peste 2 metri, prezintă o rădăcină cărnoasă, tulpina de culoare roz spre roșie și frunze mari. Ii place foarte mult umezeala dar și soarele și este recomandabil a se cultiva la o distanță de 1 m una de alta.

Rabarbura se foloseşte la multe preparate culinare precum dulceţuri, compoturi, prăjituri, sosuri, singură sau în combinaţie cu alte fructe. Sucul de rabarbură poate fi conservat prin fierbere şi se utilizează la acrirea ciorbelor, precum și ca băutură extrem de răcoritoare, îndulcită fiind.

 

 

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.