Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Pui cu rabarbură

Imprimare

 

Un preparat de primavara fructos-picant cu o nota discreta de sofran.

 

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 300 g ceapa rosie

  • 1 catel de usturoi, daca se poate tanar!

  • 4 pulpe de pui

  • sare dupa gust

  • 2 linguri de ulei de masline

  • 500 g rabarbura

  • 1 lingura de piper negru pisat in mojar

  • 2 lingurite indesate de curcuma

  • 1 cutie de rosii bucati

  • 6 linguri de miere

  • 250 mg de praf de sofran

  • 50 ml de suc de lamaie verde

  • 700 ml supa de pui

 

Pregatirea:

Mai intai curatati ceapa, injumatatiti-o si taiati-o in felii subtiri. Usturoiul injumatatiti-l pe diagonal. Sarati pulpele.

Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline, rumeniti pulpele pe toate partile. Apoi le scoateti si puneti la inabusit ceapa si usturoiul circa 5 minute. Intre timp curatati rabarbura si taiati-o in bucatele de ca. 2 cm lungime.

Apoi 1-2 lingurite de piper, cat de condimentat doriti, impreuna cu curcuma puneti in tigaie la inabusit mai departe. Adaugati bucatile de rosii si lasati la fiert. Introduceti mierea, sofranul, sucul de lamaie verde, rabarbura si pulpele de pui si completati cu supa de pui. Totul se fierbe la temperature medie ca. 2 ore fara capac. Amestecati uneori. La sfarsit adaugati dupa gust sare.

Se potriveste o garnitura de orez, sau mancati pur si simplu cu franzela proaspata ce se poate intinde prin sos.

Atentie la doza de piper!

Timpul de pregatire: ca. 30 minute

Gradul de dificultate: normal

 

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.