Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Sirop de rabarbură

Imprimare

 

Ingrediente:

  • 500 g rabarbura

  • 2 cani de apa

  • 2 cani de zahar alb sau brun

Pregatire:

Spalati rabarbura si taiati-o in bucatele de cam 2 centimetri. Puneti rabarbura cu apa intr-o oala mare. Lasati totul sa fiarba la flacara mijlocie pentru 20 -30 de minute, pana cand rabarbura se desface.

Apoi dati totul printr-o sita subtire si scoateti cat mai mult suc din masa de rabarbura.

Puneti sucul astfel castigat inapoi in oala, adaugati zaharul si aduceti-l la fierbere. Lasati-l apoi in continuare la flacara joasa inca cel putin 5 minute sa clocoteasca.

Umpleti siropul fierbinte in sticle si lasati sticlele cu capul in jos la racire.

Pentru servire se folosesc 2-3 linguri de sirop la un pahar de apa rece cu gheata.

Tip: cu zahar alb se face siropul rozaliu, cu zahar brun primeste o culoare bruna.

Timp de pregatire: ca. 45 minute

Grad de dificultate: usor

 

 

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.