Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Tăiței dulci cu rabarbură

Imprimare

 Ingrediente pentru 4 portii:

  • 400 g rabarbura

  • 1,2 litri lapte degresat (1,5 % grasime)

  • 100 g zahar

  • 75 g stafide

  • 1 buc. pastaie de vanilie

  • 400 g taitei lati, dar mai subtiri

  • 2 buc. portocale

  • scortisoara

 

Pregatirea:

Curatati rabarbura si taiati-o in bucatele de ca. 2 cm lungime.

Fierbeti laptele, zaharul, stafidele si miezul din pastaia de vanilie. Puneti taiteii si lasati-I 5 minute sa fiarba usor. Apoi amestecati si rabarbura. Lasati inca 5 minute sa fiarba cu capacul inchis si amestecand des spre a nu se prinde de oala. Astfel amestecul v-a scadea si taiteii vor deveni moi.

Curatati portocalele si decojitile de pielea alba. Taiatile in bucatele mici si amestecatile in taitei.

Dupa gust presarati si scortisoarea.

Timpul de lucru: ca 20 de minute

Gradul de dificultate: usor

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.