Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Particularitățile plantei

Imprimare

 

Plantă perenă, rabarbura se caracterizează printr-un rizom puternic din care pornesc rădăcini cărnoase, viguroase, dezvoltate în majoritate aproape de suprafața solului, dar și în profunzime.

La partea superioară a rizomului se dezvoltă mugurii din care cresc frunzele ce alcătuiesc partea supraterană a plantei. Frunzele sunt foarte mari, cordiforme, ondulate cu diametrul de 70-80 cm, dispuse în rozetă.
Pețiolul frunzelor este foarte dezvoltat, poate ajunge la 40-60 cm lungime și 4-8 cm lățime, este comprimat, muchiat, de culoare verde-deschis, uneori cu nuanță violacee.
Tulpinile florale apar în anul al 2-lea de cultură, sunt goale în interior și puternic dezvoltate, ajungând la înălțimea de 1,5 – 2 m. Florile mici, alb-verzui, sunt grupate în inflorescențe paniculiforme. Înflorirea are loc la mijlocul lunii mai. Fructul este o achenă de culoare brună, prevăzută cu trei aripioare conținând o singură sămânță. La un gram intră 30 – 60 semințe. Facultarea germinativă este de cca 90% și se menține 2-3 ani. (N. Stan, N. Munteanu, T. Stan, ”Legumicultură”, vol. III)


 

 

 

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.