Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

Proprietăți terapeutice

Imprimare

 

Pețiolurile si rizomii sunt părțile utilizate ale plantei, cele dintâi cu scop gastronomic iar rizomii cu scop medical.
Pețiolul frunzelor are un gust dulce-acrișor (2% hidrația de carbon), un conținut ridicat în săruri minerale (0,5% - 0,6%, calciu, magneziu, fosfor, fier etc.),  acizi organici (acid lactic, malic, oxalic), 0,5% substanțe proteice și vitamina C (10-15 mg/ 100 g), vitamina B1, B2, B6,  vitamina A

 Printre beneficiile rabarburei, amintim:

- adjuvant în cazul deranjamentelor stomacale,
- recomandată  în cazurile de constipație usoară;
- este indicată impotriva bronsitei cronice, febrei cronice, astmului bronsic, inflamatiei mucoasei nazale, guturai, trateaza durerile si vanataile
- stimularea apetitului
- detoxifierea organismului

Contraindicații:
Rabarbura este contraindicată bolnavilor care suferă de procese inflamatorii cu constipaţie cronică, hemoroizi, cistită, obstrucţii intestinale, artrită, boli renale sau probleme urinare. Rabarbura nu trebuie administrată simultan cu alte laxative.
 Ca orice plantă folosită cu scop medical, înainte de utilizare se recomandă îndrumare specializată și utilizarea fără excese.
 
Metode de administrare : pulbere, decoct, tinctura, vin tonic, sirop.

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.