Panorama cmp rabarbur02 feb 2012_250 pan_ rabarbura_250 ciclu rabarbura_panorama_250

A infiintat prima plantatie de rubarba din tara: Optati pentru soiurile romanesti!

Imprimare

 
Sociolog de profesie, Mircea Munteanu a infiintat in urma cu trei ani la Nades, langa Targu Mures, prima plantatie de rubarba din tara. Dupa ce initial a optat pentru plante aduse din Germania, ulterior s-a reorientat spre soiuri autohtone, mult mai rezistente conditiilor meteo specifice zonei.

In primavara anului 2011, sociologul Mircea Munteanu, care detine si functia de presedinte al Asociatiei TransilvaniaCloud, a adus de la Hamburg 2.000 de bucati de radacina de rubarba (rabarbura), infiintand la Nades, langa Targu Mures, prima plantatie de acest gen din tara.

“Am infiintat prima cultura de rubarba de camp din Romania. Am optat pentru Germania intrucat in Romania nu am avut material saditor pentru o astfel de cultura. La noi, rubarba, planta pe care o cunosc inca de mic copil, creste in cele mai nefericite locuri din curtile oamenilor. De trei ani ma tot chinui cu radacinile aduse din Germania, care nu s-au acomodat la conditiile meteo de aici. Acum lucrez pe mai multe planuri. Incerc sa inmultesc plantele prin despartirea radacinilor si in paralel cultiv soiul romanesc”, a explicat pentru wall-street.ro Mircea Munteanu.

 

 

 

CONTACT

Nadeș, jud. Mureș, TRANSILVANIA

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.